Nyitólap    Köszöntő    Hírek    MOHOSZ    Tagegyesületeink    Társ/Megyei szövetségek   Vendégkönyv  
 

VERSENYZŐI SIR KÁRTYA LETÖLTÉSE

 

 

„Somogy megye legjobb horgásza” versenysorozat 2018.

 

 

Versenyzői kategóriák:  -     Úszós kategória

-          Feeder kategória

-    Method feeder kategória

 

Rendező: Horgász Egyesületek Somogy Megyei Szövetsége

 

Helyszínek és időpontok: Megyei versenynaptár szerint

 

A versenysorozat kategóriánként 4-5 fordulóban, különböző versenyhelyszíneken kerül lebonyolításra. Az egyes kategóriák megrendezése külön versenykiírásban kerül közlésre.

 

Résztvevők: A versenyekre a Horgász Egyesületek Somogy Megyei Szövetsége tagegyesületeinek azon horgászai nevezhetnek, akik az egyesületeknél tagok és a MOHOSZ tagsági díjat is egyesületüknél fizették be. Az egyesületi és horgászszövetségi hovatartozást az adott évben váltott szövetségi tagsági bélyeg bejegyzése határozza meg.

 

Versenyszabályok: A versenyek általában a mindenkor érvényes szakági országos versenyszabályok szerint kerülnek lebonyolításra és értékelésre, az ettől való eltérést a versenykiírás tartalmazza. A versenyekre a második forduló után már nem lehet nevezni.

A versenyeken bekövetkezett esetleges balesetekért a Horgász Egyesületek Somogy megyei Szövetsége nem vállal felelősséget!

 

Értékelés: A versenyeken elért összesített szektorhelyezések alapján. A versenysorozat 4-5 fordulós versenyein elért helyezésekből a versenyzők legrosszabb fordulóbeli eredménye nem számít be.

 

Díjazás: Az egyes fordulók I-III. Helyezettje díjazásban /tárgyjutalom/ részesül. A versenysorozat összesített eredménye alapján az I-III. Helyezett díjazásban /tárgyjutalom/ részesül, az I. helyezett elnyeri „Somogy megye legjobb horgásza 2018.” címet.

Az úszós kategória összesítés utáni I-III. helyezettjeit a Teleki Horgászbolt, a feeder kategória összesítés utáni I-III. helyezettjeit a Kapos Horgászcentrum, a Method feeder kategória I-III. Helyezettjeit a Deseda Horgászbolt külön díjazásban /tárgyjutalom/ részesíti.

A versenysorozat helyezettjeit a versenybizottság javaslata alapján a megyei szövetség további támogatásban részesíti, amennyiben elindulnak a kategóriák egyéni országos bajnokságain.

Az összesített eredmények alapján a kategóriák első három helyezettje automatikusan tagja a szövetség által benevezett következő évi országos bajnokságon /OHCSB vagy Klub CSB/ induló csapatnak.

 

Kaposvár, 2018. február 08.

                                                           Horgász Egyesületek Somogy megyei Szövetsége

                                                                             Versenybizottsága

  

 

 

 

 

Versenykiírás

„Somogy megye legjobb horgásza 2018.”

Úszós kategória

 

Versenyek időpontja és helyszíne: Versenynaptár szerint

 

Részvétel, nevezés:

A versenyre a Horgász Egyesületek Somogy Megyei Szövetsége tagegyesületeinek azon horgászai nevezhetnek, akik a 2018 évben a tagsági díjat befizették és ezt a regisztráció alkalmával igazolni is tudják!

 

Verseny lebonyolítása:

Egyéni verseny, max. 12 fős szektorokban 5 órás fordulókban. Egy fordulóban felhasználható maximum 20 liter etetőanyag (bekevert, áttört, kész, nedves állapotban, beleértve földet, agyagot, kukoricát, magokat, és ragasztókat, aromákat minden egyéb, a vízi környezetre és a növényzetre ártalmatlan, nem mérgező összetevőt). Élőcsali összesen 2,5 liter engedélyezett, melyből 1 liter lehet a vízilárva, amiből maximum 0,25 liter lehet a tűzőszúnyog és maximum 0,5 liter lehet a giliszta mennyisége. Az etetőanyag és csali limithez szükséges a FIPSed által előírt beosztásos, valamint hivatalos mérőedény! A hivatalos mérőedények hiánya +1 büntetőpontot eredményez, nem elfogadható a beosztással nem rendelkező (pl.narancssárga OBI) vödör, egyéb csalidoboz. A versenyekre a fentieken túl a hivatalos Országos Finomszerelékes Versenyszabályzatban foglaltak az irányadók. A versenyeken bekövetkezett esetleges balesetekért a Horgász egyesületek Somogy Megyei Szövetsége nem vállal felelősséget!

 

Értékelés:

A szektorokban elért helyezések alapján, azonos pontszám esetén a nagyobb fogott súly dönt.

Nem azonos számú szektorok esetén, a versenyeken azon halat fogott versenyzők, akik a szektor utolsó helyén végeztek nem kaphatnak magasabb helyezési számot a másik szektorokban nullázó versenyzőknél! A versenysorozat során egy forduló legrosszabb eredménye eldobható, tehát nem számít be a végeredménybe! Ha egy versenyző az öt forduló során valamelyikről hiányzik, vagy nem tud részt venni, értékelése az adott fordulóban a versenyzők legmagasabb szektor száma +1 pont, figyelembe véve a sorozat alatt kialakult legmagasabb szektorszámot, azaz még a záró fordulóban is módosulhat! A sorozat folyamán a versenyzői létszám csökkenése esetén, aminek mértéke -25%, a versenyt valójában kevesebb szektorban fogjuk megrendezni, ez mindig az adott verseny sorsolása előtt a regisztráció alapján kerül kihirdetésre!

 

Díjazás:

Az egyes fordulók I-III. helyezettje díjazásban részesül. A versenysorozat minden fordulója értékelésre kerül, a versenysorozat összesített eredménye alapján az I. helyezett elnyeri „Somogy megye legjobb úszós horgásza 2018.” címet.

 

Időrendi program:

06.00 - 06.30  regisztráció, megnyitó, sorsolás

07.00               rajthelyek elfoglalása

08.00               etetőanyag és csali limit

08.50               etetés kezdete

09.00               horgászat kezdete

14.00               horgászat vége, mérlegelés

14.45               eredményhirdetés

 

Nevezés, információ:            előzetesen       Szabó János /tel.:20/275-0046/

Horváth Tibor /tel: 30/227-1903/

 

Nevezési díj: 3.500,- Ft/fő/forduló

Aki elindul a sorozatban, az a 4 forduló díját előre meg kell, hogy fizesse, melynek összege 14.000 Ft az első forduló regisztrációjakor. Az 5. forduló díját, mely 3.500 Ft, a forduló regisztrációjakor kell megfizetni. Aki csak a 2. fordulótól tud, vagy kíván indulni, annak az elkövetkező 4 forduló díját szintén egy összegben kell megfizetnie, melynek összege 14.000 Ft.

A versenysorozatra a második forduló után már nem lehet nevezni!

 

Jó versenyzést kíván a

Horgász Egyesületek Somogy Megyei Szövetsége

Versenybizottság vezetője

Szabó János


 

Versenykiírás

„Somogy megye legjobb horgásza 2018.”

Feeder kategória

 

Versenyek időpontja és helyszíne: Versenynaptár szerint

 

Részvétel, nevezés:

A versenyre a Horgász Egyesületek Somogy Megyei Szövetsége tagegyesületeinek azon horgászai nevezhetnek, akik a 2018 évben a tagsági díjat befizették és ezt a regisztráció alkalmával igazolni is tudják!

 

Verseny lebonyolítása:

Egyéni verseny, max. 12 fős szektorokban 5 órás fordulókban. Egy fordulóban felhasználható maximum 12 l etetőanyag (bekevert, áttört, kész, nedves állapotban, beleértve földet, agyagot, kukoricát, magokat, és minden egyéb, a vízi környezetre és a növényzetre ártalmatlan, nem mérgező összetevőt, dipeket, aromákat). Valamint 2,5 l élőcsali, amely legfeljebb 0,5 liter vízilárvát, 1dl nagyméretű (tűző) szúnyoglárvát, legfeljebb 0,5 liter gilisztát nem összevágott formában tartalmazhat. Minden további csalizásra, vagy etetésre szánt (élő) anyagot a FIPSed áttetsző "hivatalos mérődobozában" kell az ellenőrzésre bemutatni. Pellet használata nem engedélyezett! A hivatalos mérőedények hiánya +1 büntetőpontot eredményez, nem elfogadható a beosztással nem rendelkező (pl.narancssárga OBI) vödör, egyéb csalidoboz. A versenyekre fentieken túl a hivatalos Országos Feeder Versenyszabályzatban foglaltak az irányadók. A versenyeken bekövetkezett esetleges balesetekért a Horgász Egyesületek Somogy Megyei Szövetsége nem vállal felelősséget!

 

Értékelés: a szektorokban elért helyezések alapján, azonos pontszám esetén a nagyobb fogott súly dönt. Nem azonos számú szektorok esetén, a versenyeken azon halat fogott versenyzők, akik a szektor utolsó helyén végeztek nem kaphatnak magasabb helyezési számot a másik szektorokban nullázó versenyzőknél! A versenysorozat során egy forduló legrosszabb eredménye eldobható, tehát nem számít be a végeredménybe! Ha egy versenyző az öt forduló során valamelyikről hiányzik, vagy nem tud részt venni, értékelése az adott fordulóban a versenyzők legmagasabb szektor száma +1 pont, figyelembe véve a sorozat alatt kialakult legmagasabb szektorszámot, azaz még a záró fordulóban is módosulhat! A sorozat folyamán a versenyzői létszám csökkenése esetén, aminek mértéke -25%, a versenyt valójában kevesebb szektorban fogjuk megrendezni, ez mindig az adott verseny sorsolása előtt a regisztráció alapján kerül kihirdetésre!

 

Díjazás: Az egyes fordulók I-III. helyezettje díjazásban részesül. A versenysorozat minden fordulója értékelésre kerül, a versenysorozat összesített eredménye alapján az I. helyezett elnyeri „Somogy megye legjobb feeder horgásza 2018.” címet.

 

Időrendi program:

06.00 - 06.30 regisztráció, megnyitó, sorsolás

07.00 rajthelyek elfoglalása

08.00 etetőanyag és csali limit

08.50 etetés kezdete

09.00 horgászat kezdete

14.00 horgászat vége, mérlegelés

14.45 eredményhirdetés

 

Nevezés, információ:            előzetesen       Szabó János /tel.:20/275-0046/

Dávid Szabolcs /tel: 20/268-9293/

 

Nevezési díj: 3.500 Ft/fő/forduló

Aki elindul a sorozatban, az a 4 forduló díját előre meg kell, hogy fizesse, melynek összege 14. 000 Ft az első forduló regisztrációjakor. Az 5. forduló díját, mely 3.500 Ft a forduló regisztrációjakor kell megfizetni. Aki csak a 2. fordulótól tud, vagy kíván indulni, annak az elkövetkező 4 forduló díját szintén egy összegben kell megfizetnie, melynek összege 14.000 Ft.

A versenysorozatra a második forduló után már nem lehet nevezni!

 

 

Jó versenyzést kíván a

Horgász Egyesületek Somogy Megyei Szövetsége

Versenybizottság vezetője

Szabó János

 


 

Versenykiírás

„Somogy megye legjobb horgásza 2018.”

Methodfeeder kategória

 

Versenyek időpontja és helyszíne: Versenynaptár szerint

 

Részvétel, nevezés:

A versenyre a Horgász Egyesületek Somogy Megyei Szövetsége tagegyesületeinek azon horgászai nevezhetnek, akik a 2018 évben a tagsági díjat befizették és ezt a regisztráció alkalmával igazolni is tudják!

 

Verseny lebonyolítása:

Egyéni verseny, max. 12 fős szektorokban 5 órás fordulókban. Egy fordulóban maximum 12 l etetőanyag (bekevert, áttört, kész, nedves állapotban, beleértve földet, agyagot, kukoricát, magokat, pelleteket, aromákat, dipeket,  és minden egyéb, a vízi környezetre és a növényzetre ártalmatlan, nem mérgező összetevőt. Az etetőanyag és csali összetételének kizárólag természetes eredetű anyagokból kell állnia. Kizárólag csaliként használható élőanyag, ennek mennyisége összesen 1/8-os 125 ml (csonti, tűzőszúnyog, giliszta, báb). Ezen felül használhatóak természetes eredetű magvak, pelletek, minibojlik. A csalizó pelletek és minibojlik legnagyobb használható mérete 12 mm. Szilikon csalik, gumi csaliimitációk használata tilos! Minden további csalizásra, vagy etetésre szánt (élő) anyagot a FIPSed áttetsző "hivatalos mérődobozában" kell az ellenőrzésre bemutatni. A hivatalos mérőedények hiánya +1 büntetőpontot eredményez, nem elfogadható a beosztással nem rendelkező (pl.narancssárga OBI) vödör, egyéb csalidoboz. A versenyekre fentieken túl a hivatalos Országos Methodfeeder Versenyszabályzatban foglaltak az irányadók. A versenyeken bekövetkezett esetleges balesetekért a Horgász Egyesületek Somogy Megyei Szövetsége nem vállal felelősséget!

 

Értékelés: a szektorokban elért helyezések alapján, azonos pontszám esetén a nagyobb fogott

súly dönt. Nem azonos számú szektorok esetén, a versenyeken azon halat fogott versenyzők, akik a szektor utolsó helyén végeztek nem kaphatnak magasabb helyezési számot a másik szektorokban nullázó versenyzőknél! A versenysorozat során egy forduló legrosszabb eredménye eldobható, tehát nem számít be a végeredménybe! Ha egy versenyző a négy forduló során valamelyikről hiányzik, vagy nem tud részt venni, értékelése az adott fordulóban a versenyzők legmagasabb szektor száma +1 pont, figyelembe véve a sorozat alatt kialakult legmagasabb szektorszámot, azaz még a záró fordulóban is módosulhat! A sorozat folyamán a versenyzői létszám csökkenése esetén, aminek mértéke -25% a versenyt valójában kevesebb szektorban fogjuk megrendezni, ez mindig az adott verseny sorsolása előtt a regisztráció alapján kerül kihirdetésre!

 

 

Díjazás: Az egyes fordulók I-III. helyezettje díjazásban részesül. A versenysorozat minden fordulója értékelésre kerül, a versenysorozat összesített eredménye alapján az I. helyezett elnyeri „Somogy megye legjobb methodfeeder horgásza 2018.” címet.

 

 

 

 

 

 

Időrendi program:

06.00 - 06.30 regisztráció, megnyitó, sorsolás

07.00 rajthelyek elfoglalása

08.00 etetőanyag és csali limit

08.50 etetés kezdete

09.00 horgászat kezdete

14.00 horgászat vége, mérlegelés

14.45 eredményhirdetés

 

Nevezés, információ:            előzetesen       Szabó János /tel.:20/275-0046/

Dávid Szabolcs /tel: 20/268-9293/

 

Nevezési díj: 3.500 Ft/fő/forduló

Aki elindul a sorozatban, az a 3 forduló díját előre meg kell, hogy fizesse, melynek összege 10.500 Ft az első forduló regisztrációjakor. Az 4. forduló díját, mely 3.500 Ft, a forduló regisztrációjakor kell megfizetni. Aki csak a 2. fordulótól tud, vagy kíván indulni, annak az elkövetkező 3 forduló díját szintén egy összegben kell megfizetnie, melynek összege 10.500 Ft.

A versenysorozatra a második forduló után már nem lehet nevezni!

 

 

Jó versenyzést kíván a

Horgász Egyesületek Somogy Megyei Szövetsége

Versenybizottság vezetője

Szabó János

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Címünk: 7400 Kaposvár, Füredi u. 18. - Telefon: +36 82 317 776