Nyitólap    Köszöntő    Hírek    MOHOSZ    Tagegyesületeink    Társ/Megyei szövetségek   Vendégkönyv  
 

 Ó-Dráva folyó

 

A barcsi Ó-Dráva folyó

Igazi vad víz ez, tele a saját szépségeivel, szeszélyeivel, talányaival, mely képes évekre álomba szenderülni, aztán hírtelen életre kelni a semmiből. Nem tudni, hogy folyó-e, vagy inkább holtág, ami szinte észrevehetetlenül áramlik. Ez az áramlás is csak a „Fekete-árok"-nál észlelhető jobban, ami e csodás víz kifolyása és egyben összeköttetése is az élő Drávával. Folyamatosan friss vizet a Rinyától kap.

A rendszerváltás előtt az országhatár mentén mindenütt határsáv húzódott - határvíz révén - szinte megközelíthetetlen volt, majd az 1990-es évek elején ez megváltozott, és ha szigorú szabályokkal is, de újból birtokba vehették a horgászok.

A „régi öregek” elbeszélése az egykori halbőségről szól: óriás dévérekről, compókról, arany kárászokról, csukákról, harcsákról, pontyokról mesél. A mai horgász pontyot, amurt, széles-, és ezüst kárászt, compót, dévért, bodorkát, vörös szárnyút, karika keszeget, sügért, csukát, süllőt, balint, harcsát és törpeharcsát zsákmányolhat, de kiváló életfeltételeket talál itt a fekete sügér is.

Területe 10 hektár, kanyarokkal és egyenes szakaszokkal követi végig az országhatárt Barcstól Péterhidáig.

 

 

Címünk: 7400 Kaposvár, Füredi u. 18. - Telefon: +36 82 317 776